Kendo, den japanska kampsporten där du fäktas med shinai (bambusvärd). En sport för hjärna, hjärta och kropp. Kom och svettas med IKSU kendo.

Prova kendo 12 och 14 september 2023

Det roligaste med kendo är att få dra på sig rustningen och köra fullt ös mot sina kompisar. Det är svettigt, svårt men framförallt superkul! För att kunna köra med rustning är det viktigt att lära sig grunderna: fotarbete, kroppshållning, huggteknik och kendons idé och filosofi.

Varje år erbjuder vi en nybörjarkurs som handlar om att lära sig kendons grunder. Hösten 2023 har du chansen att prova.

Du är välkommen till våra prova på-pass tisdag den 12 september och torsdag den 14 september (19.00-20.30, sal London, England, IKSU sport). Vill du veta mer om nybörjarkursen? Läs här.

Möjlighet att prova naginata

IKSU kendo introducerar Naginata höstterminen 2023. Sektionen subventionerar träningsavgiften med 50% första året för ungdomar (under 19år ) och befintliga medlemmar i sektionen. För mer information och anmälan, se länk för betalning nedan. Välkommen att kontakta oss på info@iksukendo.se vid eventuella funderingar. Naginata genomförs med stöd från SB&K och RF-SISU-Västerbotten tillsammans med föreningarna Umekawa och KFUM Uppsala Naginata.

Kendo SM 2023

IKSU kendo arrangerar Kendo SM Gammliahallen den 11-12 november 2023! Senast vi arrangerade SM var 2005 och det är en stor ära att få arrangera SM 2023. Då vi inte har möjlighet att hjälpa till med boende rekommenderar vi att ni bokar boende i god tid. Vi önskar påminna om att Riksidrottsförbundet har avtal med särskilda hotell. För att se till att mästerskapet blir så bra som möjligt har vi valt att inte hålla någon gradering under tävlingshelgen.

Mer information publiceras inom kort. För frågor, kontakta oss på info@iksukendo.se och följ oss i sociala medier.

Höstens träningstider

Höstens träningstider är nu uppdaterade (se Träningstider i menyn ovan).

Gasshuku (läger) juni 2023

För andra året i rad arrangerade IKSU kendo ett läger under ledning av Mika Kankainen-Sensei (6 dan) and Jouni Haapamäki (4 dan) från Finland. Uppslutningen var god och vi hoppas på att kunna genomföra detta igen nästa år.

REGISTRERING Kendo & naginata 2023

Nybörjarkurs Kendo

Vill du börja träna kendo med oss? Nybörjarkursen börjar 19 September.
Registrera före nybörjarkursen start för att delta:

Nybörjarkurs Naginata

Vill du börja träna Naginata med oss? Vår Naginata kurs börjar 23 September.
Registrera före kursstart för att delta: 

Du måste även betala den årliga medlemsavgiften till IKSU (100 SEK) om du inte gjort det. Det kan du göra både online och vid receptionen.

Befintliga kendo-medlemmar

Använd länkarna nedan för att betala terminsavgiften. Vi använder IKSU:s system GoActive för betalning av terminsavgiften. Bekräftelsen på din betalning innehåller även den nya koden till grindarna.

Glöm inte att betala den årliga medlemsavgiften till IKSU (100 SEK) om du inte gjort det. Det kan du göra både online och vid receptionen.

REGISTER FOR BEGINNERS COURSE 2023

Sociala medier

   

Kontakta oss