Kendo, den japanska kampsporten där du fäktas med shinai, bambusvärd. En sport för hjärna, hjärta och kropp. Kom och svettas med IKSU kendo.

Träningstider hösten 2021

Det roligaste med kendo är att få dra på sig rustningen och köra fullt ös mot sina kompisar. Det är svettigt, svårt men framförallt superkul! För att kunna köra med rustning är det viktigt att lära sig grunderna: fotarbete, kroppshållning, huggteknik och kendons idé och filosofi.

Träningstiderna för hösten 2021 hittar du här (nybörjar- och fortsättningskursen samt rustningsgruppen).

Covid-19 och träning

Mot bakgrund av rådande pandemi, följer vi särskilda riktlinjer i samband med kendoträning. Se gärna också IKSU:s övergripande riktlinjer.

Kyugradering

Vi höll gradering till 1, 2, 3 och 4 kyu den 19 september och samtliga 14 deltagare blev godkända. Grattis!

Prova på Kendo

Vill du testa kendo innan du anmäler dig till vår nybörjarkurs? Vi har i september haft "prova på"-vecka. Håll gärna utkik här eller på våra sociala medier för information om kommande prova på-veckor. Du kan också meddela ditt intresse till Carl Papworth.

Nybörjarkurs kendo

Torsdag 23 september börjar vi terminens nybörjarkurs i kendo. Den ska lära dig kendons grunder och håller på i 12 veckor med ett pass per vecka (torsdagar 19-20.30). Vill du veta mer om nybörjarkursen? Läs här.

Terminsavgift, höstterminen 2021

Vi har äntligen återupptagit inomhusträningen och ser fram emot en givande träningshöst.

I samband med terminsstart är det dags att betala sektionsavgiften. Den betalar du enklast genom att att följa länken nedan som gäller för dig.

PS. Glöm inte att betala den årliga medlemsavgiften till IKSU (100 SEK). Görs vid receptionen.

Sociala medier

   

Kontakta oss