Kendo, den japanska kampsporten där du fäktas med shinai, bambusvärd. En sport för hjärna, hjärta och kropp. Kom och svettas med IKSU kendo.

Träningstider våren 2022

Det roligaste med kendo är att få dra på sig rustningen och köra fullt ös mot sina kompisar. Det är svettigt, svårt men framförallt superkul! För att kunna köra med rustning är det viktigt att lära sig grunderna: fotarbete, kroppshållning, huggteknik och kendons idé och filosofi.

Träningstiderna för våren 2022 hittar du här (fortsättningskursen och rustningsgruppen).

Covid-19 och träning

När pandemirestriktionerna lättades i Sverige den 9 februari uppdaterade Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Svenska Kendoförbudet sina riktlinjer för tränings- och tävlingsverksamhet. För vår del innebär det att vi fortsatt följer särskilda riktlinjer i samband med kendoträning.

Årsmöte 2022

Sektionsstyrelsen välkomnar alla medlemmar i IKSU kendo att delta vid årsmötet den 23 mars kl. 19.00. Årsmötet hålls över videolänk. Kallelse har skickats ut per epost med möteshandlingar och information om hur man ansluter till mötet. Vid frågor eller synpunkter kopplat till årsmötet, vänligen kontakta sektionsstyrelsen.

Nybörjarkurs / prova på kendo

Höstterminen 2021 erbjöd vi en nybörjarkurs vilken handlar om att lära sig kendons grunder. Som regel pågår kursen under 12 veckor under höstterminen med ett pass per vecka. Vill du veta mer om nybörjarkursen? Läs här.

Vill du testa kendo innan du anmäler dig till vår nybörjarkurs? Vi erbjuder varje september en "prova på"-vecka. Håll gärna utkik här eller på våra sociala medier för information om kommande prova på-veckor. Du kan också meddela ditt intresse till Carl Papworth.

Terminsavgift, vårterminen 2022

I samband med terminsstart är det dags att betala sektionsavgiften. Den betalar du enklast genom att att följa länken nedan som gäller för dig.

PS. Glöm inte att betala den årliga medlemsavgiften till IKSU (100 SEK) om du inte gjort det. Det kan du göra både online och vid receptionen.

Sociala medier

   

Kontakta oss