Kendo, den japanska kampsporten där du fäktas med shinai (bambusvärd). En sport för hjärna, hjärta och kropp. Kom och svettas med IKSU kendo.

Prova kendo v. 36 – nybörjarkurs startar v. 37!

Det roligaste med kendo är att få dra på sig rustningen och köra fullt ös mot sina kompisar. Det är svettigt, svårt men framförallt superkul! För att kunna köra med rustning är det viktigt att lära sig grunderna: fotarbete, kroppshållning, huggteknik och kendons idé och filosofi.

Varje år erbjuder vi en nybörjarkurs som handlar om att lära sig kendons grunder. Vanligtvis pågår kursen under 12 veckor under höstterminen med ett pass per vecka. Vill du veta mer om nybörjarkursen? Läs här.

Vill du testa kendo innan du anmäler dig till vår nybörjarkurs? Du har möjlighet att prova kendo vecka 36 (6 september och 8 september). Du kan också meddela ditt intresse till Carl Papworth. Nybörjarkursen börjar v. 37 (13 september).

EM, gradering och kendoläger

När det 31:a European Kendo Championship gick av stapeln i Frankfurt, Tyskland blev Maja Nilsson från IKSU kendo bästa svenska. Grattis och bra jobbat! Ett grattis riktar vi också till alla er som tog nya kyu-grader vid vår gradering den 22 maj!

Under helgen 10-12 juni var det fullt fokus på kendo i England på IKSU sport. Norrlandsklubbarna gästade oss i Umeå när vi arrangerade vi ett kendoläger under ledning av våra inbjudna sensei Mika Kankainen, 6 dan från Oulu och Jouni Haapamäki, 3 dan från Seinäjoki. Ett stort tack till våra inbjudna sensei och till alla deltagare från IKSU, Bushido (Luleå), Shimbukan (Skellefteå) och ÖKSF (Örnsköldsvik).

Sommarträning 2022

Perioden 1 juni-31 augusti är alla medlemmar välkomna att träna på tisdagar kl. 19.00-20.30, sal Newcastle, England, IKSU sport.

Terminsavgift, hösten 2022

I samband med terminsstart är det dags att betala sektionsavgiften. Vi återkommer med länkar för betalning i samband med att vi startar upp i höst.

PS. Glöm inte att betala den årliga medlemsavgiften till IKSU (100 SEK) om du inte gjort det. Det kan du göra både online och vid receptionen.

Sociala medier

   

Kontakta oss