Kendo, den japanska kampsporten där du fäktas med shinai (bambusvärd). En sport för hjärna, hjärta och kropp. Kom och svettas med IKSU kendo.

Sommarträning 2023

Den 30 maj var sista träningen för vårterminen. Vi går nu över till sommarträningsschemat, vilket innebär att endast tisdagspasset (kl. 19.00-20.30 i London, IKSU sport) gäller fram till och med 31 augusti. Det kan hända att det även kommer arrangeras spontana träningspass med fokus på styrka, kondition och kata, vilket i sådana fall kommer meddelas genom sektionens interna kommunikationskanaler. Sommarträningen kostar ingenting för dem som betalat vårens träningsavgift. För övriga är avgiften 300 kr för hela sommaren. Skicka ett mejl till jonas.karlberg@iksukendo.se om du önskar betala sommarträningsavgiften. Vi återkommer med höstens träningstider efter sommaren.

Gasshuku (läger) 9-11 juni 2023

För andra året i rad arrangerar IKSU kendo ett läger under ledning av Mika Kankainen-Sensei (6 dan) and Jouni Haapamäki (4 dan) från Finland.

Fredag 9 juni | kl. 19.00-20.30
Lördag 10 juni | kl. 10.30-17.30 (+ sayonaraparty)
Söndag 11 juni | kl. 8.00-17.00

Prova kendo – återkommer hösten 2023

Det roligaste med kendo är att få dra på sig rustningen och köra fullt ös mot sina kompisar. Det är svettigt, svårt men framförallt superkul! För att kunna köra med rustning är det viktigt att lära sig grunderna: fotarbete, kroppshållning, huggteknik och kendons idé och filosofi.

Varje år erbjuder vi en nybörjarkurs som handlar om att lära sig kendons grunder. Nästa gån som har du chansen att prova är hösten 2023. Vill du veta mer? Läs här.

Terminsavgift, våren 2023

I samband med terminsstart är det dags att betala sektionsavgiften. Notera gärna att vi har övergått till IKSU:s egna system för betalning av terminsavgiften.

PS. Glöm inte att betala den årliga medlemsavgiften till IKSU (100 SEK) om du inte gjort det. Det kan du göra både online och vid receptionen.

Sociala medier

   

Kontakta oss