Kendo, den japanska kampsporten där du fäktas med shinai, bambusvärd. En sport för hjärna, hjärta och kropp. Kom och svettas med IKSU kendo.

Träningstider våren 2022

Det roligaste med kendo är att få dra på sig rustningen och köra fullt ös mot sina kompisar. Det är svettigt, svårt men framförallt superkul! För att kunna köra med rustning är det viktigt att lära sig grunderna: fotarbete, kroppshållning, huggteknik och kendons idé och filosofi.

Träningstiderna för våren 2022 hittar du här (fortsättningskursen och rustningsgruppen).

Covid-19 och träning

Mot bakgrund av rådande pandemi, följer vi särskilda riktlinjer i samband med kendoträning. Se gärna också IKSU:s övergripande riktlinjer.

Kyu-gradering

Vi höll kyu-gradering den 19 december. Stort grattis till alla som graderat till nästa kyu-grad!

Nybörjarkurs / prova på kendo

Under höstterminen 2021 har vi erbjudit en nybörjarkurs i kendo vilken handlar om att lära sig kendons grunder. Vanligtvis pågår kursen under 12 veckor under hösten med ett pass per vecka. Vill du veta mer om nybörjarkursen? Läs här.

Vill du testa kendo innan du anmäler dig till vår nybörjarkurs? Vi erbjuder i september en "prova på"-vecka. Håll gärna utkik här eller på våra sociala medier för information om kommande prova på-veckor. Du kan också meddela ditt intresse till Carl Papworth.

Terminsavgift, vårterminen 2022

I samband med terminsstart är det dags att betala sektionsavgiften. Den betalar du enklast genom att att följa länken nedan som gäller för dig.

PS. Glöm inte att betala den årliga medlemsavgiften till IKSU (100 SEK) om du inte gjort det. Det kan du göra både online och vid receptionen.

Sociala medier

   

Kontakta oss