Turinformation A-Ö

Anmälan

Länk till anmälan hittar du under informationssidan för varje tur. Vid tekniska problem kan du alltid mejla oss eller besöka vår friluftsbutik Sarek. 

Våra turer och aktiviteter är öppna för alla. Det enda kravet är att du är medlem i IKSU (200 kr/år). Medlemskap i IKSU krävs av försäkringsskäl. 

Om du har ett giltigt träningskort på någon av IKSU:s anläggningar är du sannolikt redan medlem i föreningen. Har du inget giltigt träningskort kan du istället teckna ett medlemskap i IKSU för 200 kr per kalenderår. Det gör du via receptionen på någon av våra anläggningar eller på IKSU:s hemsida.

Bokningsvillkor och avbokning

För att boka och delta på våra turer behöver du signera ett Trip Agreement (länkad längst ner på denna sida). Detta görs i samband med bokning av turen.

Förkunskapskrav

Vissa av våra turer har förkunskapskrav. Dessa framgår på respektive tursida. Om du har frågor om turen eller förkunskapskraven, kontakta ledarna för turen. Du hittar deras kontaktuppgifter under respektive tursida. 

Förmöte

Innan turen har vi oftast ett förmöte där vi diskuterar utrustning och hur turen är upplagd. Vi delar också in oss i tält- och matlag då det behövs. Förmötet är obligatoriskt. Om du inte kan komma måste du höra av dig till ledarna för turen. 

Ledarna

Våra ideella ledare är erfarna friluftsmänniskor och har gått en 60 timmar lång ledarutbildning inom föreningen. Varje termin vidareutbildar vi våra ledare inom viktiga områden. 

Resan

Om vi ska resa långt åker vi oftast med kollektivtrafik eller hyrbilar. Resan börjar och slutar oftast vid IKSU sport. Mer information om resan för din tur hittar du på tursidan. 

Utrustning

Om du saknar utrustning såsom t.ex. tält eller skidor, kan du hyra detta i vår friluftsbutik Sarek. Du som deltar på en tur med IKSU frilufts får hyra utrustning till turen till rabatterat pris.