Ordinarie träning (från 14 år)

Ordinarie träning

På våra ordinarie pass för vuxna och juniorer tränar vi tillsammans unga och gamla, motionärer och elitidrottare. Passen innehåller alltid en mix av teknikträning och lekfull sparring. Nybörjarkurserna förbereder för träning på dessa pass.

Våra idrotter
Vi bedriver träning i flera olika kampsporter. Vi är anslutna till Riksidrottsförbundet genom Svenska Budo & Kampsportsförbundet (Ju-jutsu, BJJ och submission wrestling) och genom Svenska Judoförbundet.

Sport Ju-jutsu (SJJ)
Sport Ju-jutsu är en modern stil av ju-jutsu som innehåller slag, sparkar, kast och nedtagningar samt brottning med lås. Stor tonvikt läggs vid rörelseglädje och den lekfulla sparringen utgör ett viktigt moment. Alla kan träna ju-jutsu och utgå ifrån sina fysiska förutsättningar.
Mer information om stilen Sport Ju-jutsu
Mer information om idrotten Ju-jutsu

Brasiliansk Jiu-jitsu (BJJ)
BJJ är en brasiliansk kampsport utvecklad ur Judo. Enkelt förklarat är BJJ en typ av brottning med lås och strypningar. I en BJJ-tävling börjar man stående med kast och nedtagningar och väl nere på marken är målet att besegra motståndaren genom att göra ett lås eller en strypning, vilket tvingar denne att klappa av (ge upp). I vår träning varvar vi olika teknikdrillar med sparring där du ges chans att hitta din balans och testa dina tekniker.
Mer information om BJJ kan du hitta på Svenska BJJ-förbundets hemsida.

Judo
Judo är en kampsport där fokus ligger på kast och svep samt brottning på marken med lås.
För mer information om judo se judoförbundets hemsida.

Submission wrestling
Flera av våra medlemmar tränar även submission wrestling. För mer information om Submission Wrestling se förbundets hemsida.