Om IKSU kampsport

Historik
Sektionen IKSU sport ju-jutsu grundades hösten 2002 av Christer ”Didde” Öqvist. Med tiden tillkom fler kampsporter i verksamheten och det föll sig därför naturligt att år 2008 byta namn till IKSU kampsport. År 2010 startade vi barn och ungdomsverksamhet och år 2017 startade vi träningen Special needs-kampsport. Idag har vi cirka 400 medlemmar som är aktiva i kampsporterna Judo, BJJ. Sport Ju-jutsu, Submission wrestling och karate.

Läs verksamhetsberättelser här

 

Vår verksamhet idag
Idag är vi närmare 400 medlemmar! Tillsammans med oss kan du som är fem år eller äldre träna kampsport som kännetecknas av rörelseglädje, effektivitet och trygghet. Hos oss kan du träna som nybörjare, motionär och elitidrottare. Våra huvudidrotter är sport ju-jutsu (SJJ), brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) och judo och vi har även aktiva inom submission wrestling och karate. Du kan träna en sport eller flera. Gemenskap och sociala aktiviteter vid sidan av mattan är viktiga för oss.

 

Organisationsöversikt

En översiktskarta över vår organisation hittar du här.

 

Våra förbund

På våra idrottsförbunds hemsidor hittar du mer information om sporterna.

 

Vårt team: Dynamix Fighting Sports
Sedan sektionen startades har vi varit anslutna till Dynamix Fighting Sports, ett team som utgörs av ett trettiotal klubbar runtom i Skandinavien. Inom teamet samarbetar vi för att utvecklas i våra sporter genom gemensamma träningsläger och instruktörsutbildningar. Mer info om teamet hittar du på: www.dynamixfightingsports.com


Engagera dig
Tillsammans skapar vi IKSU kampsport! Du som är medlem i sektionen är mer än välkommen att engagera dig inom ett område du är intresserad av. Detta gäller självklart också dig som är vårdnadshavare till barn/ungdomar i sektionen. Läs mer om engagemang, medlemsinflytande, sektionsstyrelsens arbete och årsmöte m.m. via länkarna nedan.