Evenemang

Vallakurs 15 Januari 2024

Vill du lära dig konsten att valla dina längdskidor på ett effektivt sätt? Då är du varmt välkommen till IKSU Längdskidors Vallakurs för Nybörjare! Oavsett om du är ny inom längdskidåkning eller vill förbättra dina färdigheter, är detta tillfälle perfekt för dig att lära dig grunderna i vallateknik.

Den 15e januari kl. 18.30-19.30 ses vi i Luxemburg på IKSU sport.

Vi kommer bland annat gå igenom:
-Introduktion till längdskidåkning och vallning
-Fästvalla, teknik för applicering, nödvändiga verktyg mm
-Glidvalla, teknik för applicering, nödvändiga verktyg mm
-Val av rätt valla för olika snöförhållanden
-Underhåll av skidor och vallautrustning

Evenemanget är gratis för IKSU Längdskidors medlemmar.
Anmälan HÄR!

Vasaloppskväll 12 Februari 2024

Som tradition bjuder IKSU Längdskidor in till en vasaloppskväll där vi ger tips och råd inför din färd i fäders spår med stort fokus på Öppetspår och Vasaloppet men även de andra loppen som Tjejvasan, Kortvasan m.m. Passar både för er som åker loppet för första gången och er lite mer erfarna som vill höra andras tankar och idéer om loppet.


IKSU Längdskidor bjuder in till en kväll där vi pratar, diskuterar och tipsar om allt som har med tävlingar/långlopp att göra. Vi går igenom vad som är bra att tänka på inför en skidtävling och under själva loppet. Hur ska man egentligen lägga upp träningen veckorna innan loppet? Behöver man äta och dricka under loppet? Hur ska krafterna disponeras under ett lopp som sträcker sig över flera mil? Dessa frågor och mycket mer ska vi prata om under kvällen. Evenemanget riktar sig såväl till dig som ska åka ditt första lopp som till dig som åkt några lopp men vill slipa på förberedelserna inför nästa lopp lite till.

Evenemanget är gratis för IKSU's medlemmar och anmälan sker här!
 
Ta med er alla frågor och funderingar ni har som kan relateras till Vasaloppet och skidtävlingar rent generellt. Vi ses!

Träningsdag 16 Mars 2024

Hallå!Lördagen den 16 Mars kommer vi på IKSU Längdskidor anordna en träningsdag. Evenemanget har tidigare burit namnet ”Mariehemsängarna” men i år väljer vi att prova något nytt.Under dagen kommer vi hålla i två träningspass. Ett långpass på skidor på förmiddagen, samt ett styrkepass inomhus på IKSU Sport på eftermiddagen. Där i mellan kommer vi käka lunch på Hansson & Hammar. Vi bjuder dig som deltagande medlem på lunch!!Det kommer bli en bra och rolig dag fylld med träning och glädje. Anmälan sker genom att trycka här! Anmälan är såklart inte bindande på något sätt, bara för att vi ska få en uppfattning om antalet deltagare.

 

Väl mött! Ta hand om er!Med vänlig hälsningIKSU Längdskidor

Klubbmästerskap 3 April 2024

Vi rundar av säsongen med ett Klubbmästerskap. Tävla mot dig själv och se om du utvecklats under säsongen. Tiderna publiceras inte, utan du tävlar endast mot dig själv. Vi bjuder på fika!