Träna

Vi har träningstider på IKSU sport 4 dagar i veckan, där antalet träningstillfällen varierar utifrån vilken träningsgrupp du tillhör.
IKSU simning försöker också under säsongen att planera in något träningsläger för att både öka på färdigheterna i simning men även för det sociala umgänget

Simmarna som ingår i IKSU simnings träningsgrupper deltar även i olika tävlingar. 
Några exempel på tävlingar som vi normalt brukar delta i är Master SM, Norrländska mästerskapen, Umestänket, Sundsvalls SIM och även Vansbrosimmet.

 

A-gruppen/Masters

Förkunskapskrav

Kunna simma 100meter från startpallen av alla fyra simsätt och 200 meter medley med bra och godkänd teknik.

Har du gått i IKSU:s simskola och vill fortsätta simma?

IKSU simning  har fem träningsgrupper för barn och ungdomar som vill fortsätta efter simskolan och vill utveckla sin simkunskap i alla de olika simsätten. 

Läs nedan om förkunskapskrav som finns för de olika grupperna. Har ni ändå frågor om om vilken kurs ni ska välja efter simskolan?

B-gruppen

Förkunskapskrav

Kunna simma 50 meter från startpallen av alla fyra simsätten med korrekta vändningar och god teknik. En sådan teknik som gör att man inte riskerad att bli diskad på tävling.

C-gruppen

Förkunskapskrav

Kunna dyka från startpallen. Kunna alla simsätt med bra teknik och vändningar.

D-gruppen

Förkunskapskrav

Ska klara av 25meter av alla fyra simsätt. Korrekta bentag på bröstsim. Kunna flyta på rygg.

Medleygruppen

Förkunskapskrav

Gått igenom simskolans utbildningsstege.

Fokus på träningarna kommer att ligga på att fortsätta utveckla tekniken i de olika simsätten och utveckla barnen till bättre och säkrare simmare. Vi börjar jobba lite mer med regler inom simning som tävlingsform.

Delfinen

Fokus på träningarna kommer att ligga på att utveckla tekniken i de olika simsätten och utveckla barnen till bättre och säkrare simmare.