Kendo är till för den som vill ha motion, få kontroll på sin kropp, skrika av sig, bli bäst i världen eller bara svettas sjukt mycket.

Kendo är en kampsport som utgår från traditionell japans svärdskonst. I kendo använder vi bambusvärd och rustning - det är en fullkontaktsport där vi hugger på varandra utan att ta skada.

Vi tränar på IKSU sport, på Universitetsområdet.

Vilken grupp ska jag träna med?

Nybörjargruppen För dig som inte tränat kendo tidigare eller dig som vill färska upp minnet och öva mer på grunderna. I denna grupp tränar vi på kendons basala byggstenar såsom fotarbete och huggteknik, samt grundläggande kondition, koordination och styrka.

Rustningsgruppen För dig som tränat kendo minst en termin och har klarat din första kendo-gradering. I denna grupp har vi ett stort spann av olika erfarenhetsnivå och det är därmed viktigt att du som individ tar ett stort ansvar över din egen utveckling. Vi försöker blanda övning av grundläggande tekniska färdigheter med sparring och tävlingsträning i lagom dos.

Våra tränare

Nybörjargruppen

Erik Sandström, 2 Dan
Mathias Johansson, 4 dan
Erik Samuelsson, 4 dan

Rustningsgruppen

Carl Papworth, 4 dan

Övriga tränare Dessutom har vi flera hjälptränare och vikarier bland sektionens erfarna utövare och instruktörer.

Kontakta sektionen: info@iksukendo.se

 

Avgifter

Medlemskap i föreningen IKSU

100 kr per kalenderår

Sektionsavgift

Junior (under 18 år): 400 kr / termin

Ordinarie medlem (18+ år): 800 kr / termin

I vår nybörjarguide hittar du allt du behöver veta när du börjar kendo. Lär dig om kendons historia, hur man utför grundhugg och vad saker och ting heter.
Finns på svenska och engelska.

Svenska
IKSU-kendo_Folder-A5_print-1.0_web.pdf

Engelska
IKSU-kendo_Folder-A5_EN_booklet_web.pdf

Kontakta våra tränare

Nybörjargruppen:
Erik Sandström
erik.sandstrom@iksukendo.se

Rustningsgruppen:
Carl Papworth 
carl.papworth@iksukendo.se 

Övriga frågor:
info@iksukendo.se

Tävla

I kendosektionen har vi en stark tävlingstradition och deltar ofta på både nationella och internationella tävlingar. För att tävla i kendo krävs ett giltigt tävlingskort från Svenska Budo och Kampsportsförbundet. Ansökan om tävlingskort görs direkt på Svenska Budo och Kampsportsförbundets hemsida, minst två veckor innan du måste ha kortet. Tävlingskortet kostar 300 kronor och gäller i fem år.
Ansök om tävlingskort här