Välkommen till IKSU Längdskidor!

IKSU längdskidor är en sektion inom den ideella idrottsföreningen IKSU och medlem i Svenska Skidförbundet. Vår kärnverksamhet består i att lära ut teknik på längdskidor för alla som vill. Vi har som mål att både nybörjare som elit ska kunna delta. Sektionen bedriver gemensamma träningar en gång i veckan under höst och vinter där alla våra sektionsmedlemmar är välkomna. Under hösten har vi barmarksträning i varierande former för att vara väl förberedda när snön kommer. Under vintern fokuserar vi mycket på skidteknik. Vi anordnar ett antal olika evenemang varje säsong, bland annat vallakurser och läger!

Vasaloppskväll 19/2

Vår vasaloppskväll gör dig beredd att ta dig an de 9 milen från Sälen till Mora! Vi kommer till exempel att gå igenom bansträckningen med de olika kontrollerna, praktiska saker man behöver tänka på och massa andra bra tips!

Varmt välkommen till en trevlig kväll i Vasans anda!

Se FB-sidan för mer info, alt kontakta karl.a.hjalmarsson@gmail.com.

Mariehemsdagen 23/2

Varmt välkommen till en härlig dag på Mariehemsängarna!

Från kl 10-14 kommer vi bjuda på blåbärssoppa, ge teknik- och vallningstips och bara ha det gött! Såklart hoppas vi på gnistrande spår och strålande sol! Evenemanget är öppet för alla.

Nyhet för iår är att vi kommer ha ett nybörjarpass med grunderna i klassisk skidåkning i samband med evenemanget. Det är öppet för IKSUs medlemmar och går att boka via appen/hemsidan 1 vecka innan.

Även IKSU Friluft kommer vara på plats med möjlighet till lån av utrustning! Passa på att få testa på olika vinteridrotter :) Vi håller till vid MSK-stugan.

Hoppas vi ses!

Nu är vi igång med säsongen 18/19!

Nu är vi i IKSU längd igång med våra träningar! Varje onsdag klockan 18.30 kör vi, häng på och få ett riktigt gött träningspass tillsammans med oss! Nyhet för iår är att vi på udda veckor har en nybörjargrupp. För mer information se även vår facebookgrupp.
Både du som är nybörjare och erfaren är välkommen på våra träningar, vi finns där för alla!

Program 2018-19

Arrangemang vi kommer bedriva i år är:

• Träningsläger på hemmaplan 13-14 oktober
• Föreläsning Träningslära (datum inte satt ännu)
• Snömässa tillsammans med IKSU Alpint 25 november
• Träningsläger i Saxnäs, preliminärt datum 6-9 december.
• Vallakurs Grundläggande 11 december
• Vallakurs, fortsättning 4 februari
• Mariehemsängarna 9 februari
• Vasaloppskväll 19 februari
• Mariehemsängarna 23 februari