Välkommen till IKSU Längdskidor!

IKSU längdskidor är en sektion inom den ideella idrottsföreningen IKSU och medlem i Svenska Skidförbundet. Vår kärnverksamhet består av att anordna träningar och evenemang med längdåkning i fokus. Vi har som mål att både nybörjare som elit ska kunna delta i vår verksamhet. Sektionen bedriver gemensamma träningar en gång i veckan under höst, vinter och vår där alla våra sektionsmedlemmar är välkomna.

VIKTIG INFORMATION OM ONSDAGSTRÄNINGARNA

Den 10/11 gick Folkhälsomyndigheten ut med lokala allmänna råd för Västerbotten med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19. Läs råden i sin helhet här https://www.folkhalsomyndigheten.se/.../lokala-allmanna-rad/.
 
FHM avråder bl.a. från deltagande i idrottsträningar och fysiska möten med personer från andra hushåll än det egna. De nya allmänna råden innebär en del omställningar för IKSU, inte minst för sektionsverksamheterna.
 
Styrelsen har därför idag tagit beslut att inte genomföra våra onsdagsträningar som vanligt fr.o.m. 11/11 t.o.m. 8/12. Det här är förstås ett tråkigt beslut men likväl helt nödvändigt i den rådande situationen.
 
Vi kommer inte samlas gemensamt på onsdagskvällarna för att träna under denna period. IKSU Längdskidor kommer istället erbjuda virtuella pass bestående i att vi publicerar detaljerade förslag till pass som ni kan genomföra på egen hand under denna period. Passen publiceras som vanligt på vår Facebook-sida (ni hittar länk här på sidan) på söndagarna och ni genomför passen när och var det passar er. Upplägget gäller under perioden 11/11 - 8/12. Om inget annat anges återgår vi till ordinarie upplägg därefter.
 
Vi hoppas att vi snart ska få ses igen,
Styrelsen

Nu är vi igång med säsongen 20/21!

Nu är vi i IKSU längd igång med säsongens verksamhet - Varmt välkomna!

Vi erbjuder träningar varje onsdag och fem andra skidrelaterade evangemang under säsongen. Klicka dig runt på sidan för att läsa mer om oss!

Om du väljer att bli sektionsmedlem får du tillgång till alla våra träningar och samtliga evangemang under säsongen. Du blir enklast medlem genom att följa länken du hittar till höger här på sidan.

Hoppas vi ses under säsongen!

Program 2020-2021

IKSU Längdskidor presenterar följande evenemang under säsongen:

• Träningshelg i Umeå 24-25 oktober 2020 

• Vallakurs, grundläggande tisdag kväll den 8 december 2020 

• Vallakurs, fortsättning tisdag kväll den 26 januari 2021

• Vasaläger på snö i Umeå 12-14 februari 2021

• Mariehemsängarna lördag den 20 februari 2021

• Vasaloppskväll tisdag den 23 februari

 

Läs mer om varje event under fliken "evenemang". 
Välkomna!

Med reservation för ändringar med anledning av Coronapandemin och snöförhållanden. 

Följ oss på sociala medier

Kontakta oss

Epost Sektionsordförande:

Astrid Niva- Lindmark

astridlindmark@live.com