Vi genomför teknik- eller barmarksträningar under hösten och vintern varje onsdag.

Som medlem i IKSU och sektionsmedlem i IKSU längdskidor har du en förening att tävla för. Ska du till exempel åka Vasaloppet eller Sjumila måste du vara registrerad i en förening.

Hemsidan uppdateras inte vecka från vecka men tillhandahåller den viktigaste informationen om våra träningar. Se vår  facebookgrupp för mer detaljerad information. 

På hösten kör vi barmarksträning och under vintern bedriver vi skidträning. Alla från erfaren till rena nybörjare är välkomna och vi hoppas kunna erbjuda bra och stimulerade träning för alla parter. Fokus kommer ligga på både klassisk åkning och skate. Vi brukar dela upp de aktiva i två grupper, ena gruppen kommer fokusera på teknik medan den andra kommer ha mer fokus på intervallträning. 

Vi kommer att köra träning varje onsdag under hösten/vintern. Tills dess att snön kommer så ägnar vi tisdagarna åt intervallbetonad barmarksträning. Alla kan vara med oavsett träningsbakgrund och efter egen förmåga! Vi kommer lägga upp passen så att man återkommer till samma ställe flera gånger så att ingen ska behöva känna sig ”ifrånsprungen”. 

Köldgräns 
Vi ställer in tisdagsträningen om temperaturen understiger –15 grader. Anledningen till detta är att det är svårt att bedriva bra träning när det är all för kallt. Beslut om inställd träning kommer tas av ansvariga tränare senast kl 15:00 samma dag. Detta meddelas sedan på vår facebookgrupp och inte på hemsidan. 

Varmt välkomna önskar tränarna!