IKSU Rugby

Rugbyn har funnits i Umeå sedan 2008, då som Umeå Rugby Club. På IKSU:s årsmöte i mars 2015 röstades förslaget igenom att Umeå Rugby Club skulle ingå som en sektion i IKSU och IKSU rugby bildades. Med stolthet och stort engagemang drog vi igång vår verksamhet.

Vi har både ett dam- och ett herrlag som består av spelare på alla olika nivåer och med olika bakgrunder. Att alla kan spela tillsammans oavsett erfarenhet, kroppsbyggnad eller ålder, är en av rugbysportens finaste och mest unika egenskaper och något vi i sektionen också har som ambition. En annan är den öppna och välkomnande stämningen.

Då sporten är relativt liten i Sverige håller hela rugbysverige armarna öppna för alla som är intresserade att testa denna fantastiskt kompletta och roliga sport. Hos oss är ALLA välkomna, och vi tycker det är otroligt roligt att se hur snabbt det går för våra nya spelare att gå från att inte ha någon övergripande bild av vad rugby är eller hur det spelas till att helt naturligt vara med och spela med de som spelat rugby sedan barnsben eller till och med spelat på elitnivå.

Engagera dig!

Är du intresserad att börja träna och spela med oss eller bara prova-på så är det bara att höra av dig till oss.
Lättaste sättet att nå oss är via vår Facebooksida eller via mejl rugby@iksu.se.

Sektionsstyrelse

Jessie Hedlund
Sektionsordförande
 • Tränade rugby första gången hösten 2012 och fastnade ordentligt för sporten när hon tränade i Oslo rugbyklubb. Valdes in i styrelsen hösten 2016.

  Övrigt: Älskar att skissa porträtt av folk och är en riktig hästnörd.

Henrik Näslund
Henrik Näslund
Sektionskassör
Rebecca Bruun
Damlagsansvarig
 • Tidigare spelat i Kalmar Södra Rugby och varit aktiv sen 2013. Valdes in i styrelsen hösten 2016 och är damlagsansvarig.

  Övrigt: Galet Harry Potter fan, grät flera gånger av lycka under besöket på Warner Bros Studios i London.

Livia Salmaso
Livia Salmaso
Sektionsledamot
 • Livia är en av de spelare som varit med nästan ända från starten 2008 i Umeå Rugby Club. Hon är kapten för tjejerna och var med och ledde dem till en andraplats i SM-kvalet för region norr 2012.

  Övrigt: Har väldigt sällan fel.

Herman Njaita
Herman Njaita
Herrlagsansvarig

Sektionsposition

Richard Desiatnik
 • Började spela i Umeå Rugby Club hösten 2008 och är klubbens ålderman. Valdes in i styrelsen hösten 2016 och avgick inför 2018.

  Sköter bland annat sektionens hemsida och sociala kanaler.

  Övrigt: Gillar Star Wars och har flera dräkter, bland annat en filmiskt korrekt Darth Vader dräkt.

   

   

Sociala medier

     

Kontakta oss