Om IKSU rugby

Rugbyn har funnits i Umeå sedan 2008, då som Umeå Rugby Club. På IKSU:s årsmöte i mars 2015 röstades förslaget igenom att Umeå Rugby Club skulle ingå som en sektion i IKSU och IKSU rugby bildades. Med stolthet och stort engagemang drog vi igång vår verksamhet.

Vi har både ett dam- och ett herrlag som består av spelare på alla olika nivåer och med olika bakgrunder. Att alla kan spela tillsammans oavsett erfarenhet, kroppsbyggnad eller ålder, är en av rugbysportens finaste och mest unika egenskaper och något vi i sektionen också har som ambition. En annan är den öppna och välkomnande stämningen.

Då sporten är relativt liten i Sverige håller hela rugbysverige armarna öppna för alla som är intresserade att testa denna fantastiskt kompletta och roliga sport. Hos oss är ALLA välkomna, och vi tycker det är otroligt roligt att se hur snabbt det går för våra nya spelare att gå från att inte ha någon övergripande bild av vad rugby är eller hur det spelas till att helt naturligt vara med och spela med de som spelat rugby sedan barnsben eller till och med spelat på elitnivå.

Engagera dig!

Är du intresserad att börja träna med oss eller är du nyfiken på att testa på Rugby? Vill du bidra med ditt engagemang i IKSU rugbys sektionsstyrelse? 

Sektionsstyrelse

Herman Njaita

Sektionskassör

Filip Höjerström

Sektionsordförande