För att säkra på topprep eller klättra med våra automatsäkringar på IKSU måste du ha ett Grönt kort. Det gröna kortet är ett intyg på att du kan hantera utrustningen och säkra andra klättrare med topprep på ett tryggt och säkert sätt enligt Svenska klätterförbundets fastlagda norm.

Har du gått någon av våra klätterkurser eller anser dig redan ha de kunskaper som krävs för att på ett säkert sätt säkra eller ledklättra kan du skaffa rätt klätterbehörighetskort genom att boka in en så kallad uppklättring.
Uppklättring består av ett teoretiskt och praktiskt prov och tar ca. 30-40minuter att genomföra. Tänk på att en uppklättring inte är en pedagogisk kurs och att man inte får någon typ av instruktion.

För att bli godkänd på din uppklättring krävs det att du följer de normer som Svenska klätterförbundet satt upp för respektive behörighetskort. Skulle du av någon anledning inte klara uppklättringen får du självfallet veta orsaken till detta, vad du behöver träna mer på eller tips om vilken typ av kurs i vårt utbud som kanske passar dig bäst.

Efter godkänd uppklättring får du aktuellt behörighetskort vilket gör att du kan klättra på de allra flesta svenska klätteranläggningar inomhus.

Korten ska fästas i selen och bäras synlig när du säkrar eller när du klättrar på led

Bra att veta

Samling:

Vid kontoret i klätterhallen (Lofoten) 

Material:

Har du gått en topprepskurs hos oss tillhandahåller instruktören i hallen sele, broms och karbin. Bromsen är densamma som används på kursen.

 

Övrigt:

Ha gärna med dig en kompis som klättrar.

 

Kontakt:

klatterkurser@iksu.se

 

Länk till SKF:s norm

Bokning av uppklättring:

Tid:

30-45 min 

Pris:

185 kr

Åldersgräns:

15 år

Plats:

Lofoten, IKSU sport

BOKA