Topprepskurs

Klättring med rep innebär många roliga moment men det är också en potentiellt riskabel aktivitet. För dig som vill börja klättra och säkra med rep har vi en klätterkurs som riktar sig mot topprepsklättring där du som deltagare får lära dig grunderna i att hantera nödvändig utrustning och hur du kommer igång med din klättring på ett tryggt och säkert sätt.

Topprepskursen lär dig grunderna i säkerhetstänkande, rephantering, säkring och kamratkontroll.

Utöver teoretiska och praktiska övningar kommer du även få tillfälle att klättra och träna på att säkra andra.

Under kontrollerade former får du lära dig hur man faller och hur man tar emot ett fall.

För att få klättra på egen hand krävs att man gör en uppklättring för ett så kallat Topprepskort (grönt kort). Man kan likna gröna kortet med ett ”körkort” för repklättring inomhus och en förutsättning för att få säkra med rep vid de flesta svenska klätteranläggningar inomhus.

Topprepskursen ger dig all kunskap du behöver för att kunna klara av en uppklättring för topprepskort (grönt kort) enligt svenska klätterförbundets nationella krav.

Uppklättring bokar du separat HÄR

Bra att veta

Samling:

Sker vid kursväggen i klätterhallen (Lofoten)

Material:

Vanliga träningskläder, inomhusskor eller klätterskor. Sele och eventuella skor får du låna av instruktören i hallen. Vill du låna klätterskor bör du komma i god tid innan kursstart. För att vi ska kunna garantera att materialet är godkänt och följer vår standard för säkerhet måste du använda den sele vi tillhandahåller på kursen. Har du en egen sele och funderar på hur den används går instruktören igenom det med dig i mån av tid.Kontakt:

klatterkurser@iksu.se

Tid:

Kursen genomförs under ett tillfälle à 3,5 timmar

Pris:

925 kr (700 kr för medlem med IKSU-kort) + uppklättring 185 kr (bokas separat)

Åldersgräns:

15 år

PLATS:

Lofoten, IKSU sport

BOKA