Att lära sig ledklättra är ett naturligt steg i din fortsatta utveckling som klättrare efter att du genomgått en topprepkurs (grönt kort) och vill få nya utmaningar i din klättring.

Vi går igenom både förfarande och säkerhet vid ledklättring inomhus. Du får tillfälle att klättra på led, lära dig säkra och mata ut rep med olika typer av repbromsar samt öva på att falla och ta emot fall vid ledklättring. Du får även fördjupad kunskap om utrustning, handhavande och viktskillnad mellan klättrare och säkrare.

För att kunna klättra på led och säkra någon som ledklättrar inomhus på IKSU krävs ett Rött kort. Det röda kortet är ett bevis på att du har de kunskaper som krävs för att utföra den här typen av klättring på ett tryggt och säkert sätt och en förutsättning att få leda inomhus på de flesta svenska klätteranläggningar.

Ledkursen ger dig all kunskap du behöver för att sedan ska klara av en uppklättring för Ledkort (rött kort) enligt svenska klätterförbundets nationella krav. Uppklättring bokar du separat HÄR

Bra att veta

Samling:

Vid kursväggen i klätterhallen (Lofoten)

 

Material:

Vanliga träningskläder och klätterskor. Hyra av klätterskor och sele ingår i kursavgiften. Du får gärna använda egen sele och klätterskor om du redan har.

 

Kontakt:

klatterkurser@iksu.se

Material:

Vanliga träningskläder och klätterskor. Hyra av klätterskor och sele ingår i kursavgiften. Du får gärna använda egen sele och klätterskor om du redan har det.

Kontakt:

Klatterkurser@iksu.se

Tid:

3 timmar

Pris:

800kr (Medlem IKSU 600kr) + uppklättring 150kr

BOKA