Att lära sig ledklättra är ett naturligt steg i din fortsatta utveckling som klättrare efter att du genomgått en topprepkurs (grönt kort) och vill få nya utmaningar i din klättring.

Vi går igenom både förfarande och säkerhet vid ledklättring inomhus. Du får tillfälle att klättra på led, lära dig säkra och mata ut rep med olika typer av repbromsar samt öva på att falla och ta emot fall vid ledklättring. Du får även fördjupad kunskap om utrustning, handhavande och viktskillnad mellan klättrare och säkrare.

För att kunna klättra på led och säkra någon som ledklättrar inomhus på IKSU krävs ett Rött kort. Det röda kortet är ett bevis på att du har de kunskaper som krävs för att utföra den här typen av klättring på ett tryggt och säkert sätt och en förutsättning att få leda inomhus på de flesta svenska klätteranläggningar.

Ledkursen ger dig all kunskap du behöver för att sedan ska klara av en uppklättring för Ledkort (rött kort) enligt svenska klätterförbundets nationella krav. Uppklättring bokar du separat HÄR

Bra att veta

Samling:

Vid kursväggen i klätterhallen (Lofoten)

 

Material:

Vanliga träningskläder och klätterskor. Sele får du av instruktören i hallen. För att vi ska kunna garantera att materialet är godkänt och följer vår standard för säkerhet måste du använda den sele vi tillhandahåller på kursen. Har du en egen sele och funderar på hur den används går instruktören igenom det i mån av tid.

 

Kontakt:

klatterkurser@iksu.se

Tid:

3 timmar

Åldersgräns:

15år

Pris:

800kr (600kr för medlem med IKSU-kort ) + uppklättring 150kr (bokas separat)

BOKA

Material:

Vanliga träningskläder och klätterskor. Klätterskor hämtar du i receptionen innan kursstart. Sele får du av instruktören i hallen. För att vi ska kunna garantera att materialet är godkänt och följer vår standard för säkerhet måste du använda den sele vi tillhandahåller på kursen. Har du egen sele och funderar på hur den används går instruktören igenom det i mån av tid.

Kontakt:

Klatterkurser@iksu.se