Behöver du hjälp att komma vidare i din klättring? Nu finns det terminsträningar att anmäla sig till!

Tillsammans med andra och under ledning av våra erfarna tränare identifierar vi styrkor och svagheter, ger tips på grundläggande till mer avancerad teknik och kroppsposition, går igenom skadeförebyggande övningar och rutiner samt utvecklar styrka både på och utanför boulderväggen. Innehållet anpassas efter gruppen och individens behov och önskemål.

Grupperna nivåbaseras i fyra olika steg där vi följer nivån på våra bouldercirklar i klätterhallen (Blå, Röd, Svart, Vit). Till exempel om du regelbundet klättrar boulderproblem med röd startmarkering är “träningsgrupp röd” rätt nivå för dig.

Träningen sker på våra boulderväggar och träningsytor så du behöver inte grönt kort. Vi utgår från att du klättrar regelbundet men kanske inte riktigt har kunskapen eller motivationen att komma vidare till nästa nivå. Vi jobbar för att du ska få inspiration till din klättring och lära dig undvika skador. Du får också möjlighet att lära känna andra klättrare på samma nivå.

Gruppen genomförs under 6 tillfällen (HT23) och man kan med fördel delta i samma grupp under flera terminer:

 • Ett träningspass/vecka
 • Varje pass leds av tränare med erfarenhet från avancerad klättring utomhus till tävling på världscupsnivå.
 • Teknikträning och direkt feedback på din klättring
 • Skadeförebyggande träning
 • Hjälp att identifiera dina förbättringsområden

 

Här hittar du tider och bokning för grupper som startar under november:

Klättra Bättre Röd
Klättra Bättre Svart
Klättra Bättre Vit

Bra att veta

Åldersgräns 16 år

Du har egna klätterskor

Aktivt IKSU-kort krävs

Coacher

Daniel Andersson
Tävlingsklättraren
 • Ansvarig över ledbygget på IKSU och en av Sveriges mest meriterande tävlingsklättrare! Har vunnit SM i bouldering hela 6(!) gånger och vunnit över Magnus Mitbö i Nordiska mästerskapen. En av få svenskar som tagit sig till semifinal i världscupen mer än en gång och har en 23 plats från VM.

   

  Coach: Klättra bättre - Vit

Niklas Johannesson
Livsstilsklättraren
 • Driver sitt eget företag som tillverkar träningsutrustning riktad mot klättring och fingerstyrka. Studerar Tränarprogrammet på Umeå Universitet och har varit instruktör hos oss på IKSU i många år. Även tränare i flera våra ungdomsgrupper.

   

  Coach: Klättra bättre - Röd

Lukas Karlsson
Stjärnskottet
 • Studerar på fysioterapiprogrammet vid Umeå Universitet när han inte är i klätterhallen. Utvecklat mycket ny klättring utomhus och en av tränarna för minervaskolans specialidrott i klättring.

   

  Coach: Klättra bättre - Röd

Simon Edholm
Träningsgurun
 • En av våra mest pålästa och uppdaterade tränare. Har tagit uppehåll från sina studier på Idrottsfysiologiprogrammet vid Umeå Universitet för att arbeta som ledbyggare hos oss på IKSU. Klättrar gärna rep men bouldrar självfallet regelbundet och älskar systematisk träning! Klättrat graden 8b på led och bouldrat 8A

   

  Coach: Klättra bättre - Svart och Vit

William Persson Eriksson
Fysfenomenet
 • En välkänd profil i klätterhallen och en av norrlands mest lysande stjärnor. Bakgrund inom parkour och har bouldrat ofattbara graden 8B utomhus.

   

  Coach: Klättra bättre - Svart

PRIS (endast medlem med aktivt träningskort):

1490 kr
 

PLATS: 

IKSU sport 

BOKA