Klättring

I vår stora klätterhall på IKSU sport kan du både bouldra och klättra med rep.

Klättrar du ibland på väggarna? Då kanske klätterhallen Lofoten på IKSU sport är något för dig. Här hittar du aktiviteter för både nybörjare och inbitna klättrare. Hallen på 1800m2 har fri klättringshöjd på 17 meter vilket gör den till den största klätterhallen i norra Sverige.

Klätterhallen har väggar för både bouldering och repklättring och håller mycket hög säkerhetsstandard. Vi stoltserar med Sveriges enda fullstora vägg för "Speedklättring".  

Som ny i hallen är det bra att läsa igenom våra fullständiga regler då dessa kan skilja sig åt mellan olika klätterhallar runt om i världen. 

Välkomna till Lofoten - med risk för att du aldrig vill gå hem! 

Lofoten - IKSU sport

Få en känsla för ytor och höjder inne i lofoten på IKSU sport. 

Tillgänglighet

Ombyggnation av leder och boulderproblem i klätterhallen sker måndag-fredag mellan klockan 09:00-17:00.

I klätterhallen har vi ett område där vi genomför kurser för våra medlemmar men även utomstående. Kurser och bokningar har förtur på denna yta under alla öppettider men går bra att nyttja när den är ledig.

Tävlingar och andra evenemang där vi stänger av större ytor i klätterhallen hittar du i vår kalender.

Klätterutrustning

Du kan hyra klättersele, klätterskor, repbroms och låskarbin i receptionen på IKSU sport. 

För att få hyra broms, säkringspaket och/eller klätterpaket krävs uppvisande av Grönt eller Rött kort. Kortet ska också bäras synligt under vistelsen i klätterhallen. Selen lämnas i en påse tillsammans med karbin och broms och återlämnas på samma sätt.