Klättring

I vår stora klätterhall på IKSU sport kan du både bouldra och klättra med rep.

Klättrar du ibland på väggarna? Då kanske klätterhallen Lofoten på IKSU sport är något för dig. Här hittar du aktiviteter för både nybörjare och inbitna klättrare. Hallen på 1800m2 har fri klättringshöjd på 17 meter vilket gör den till den största klätterhallen i norra Sverige och håller mycket hög säkerhetsstandard.

Klätterhallen har väggar för både bouldering som du kan ta del av utan någon som helst förkunskap, samt repklättring för dig som vill komma upp på höjden. Vi stoltserar med Sveriges enda fullstora vägg för "Speedklättring".  

Som ny i hallen är det bra att läsa igenom våra fullständiga regler då dessa kan skilja sig åt mellan olika klätterhallar runt om i världen. 

Hur kommer jag igång?

Kom hit! För att bouldra i klätterhallen behöver du inget annat än dig själv. Det kan vara värt att hyra ett par klätterskor i vår reception för att få en bättre första upplevelse. 

Välkomna till Lofoten - med risk för att du aldrig vill gå hem! 

Lofoten - IKSU sport

Få en känsla för ytor och höjder inne i lofoten på IKSU sport. 

Tillgänglighet

Ombyggnation av leder och boulderproblem i klätterhallen sker måndag-fredag mellan klockan 09:00-17:00.

I klätterhallen har vi ett område där vi genomför kurser för våra medlemmar men även utomstående. Kurser och bokningar har förtur på denna yta under alla öppettider men går bra att nyttja när den är ledig.

Tävlingar och andra evenemang där vi stänger av större ytor i klätterhallen hittar du i vår kalender.

Klätterutrustning

Du kan hyra klättersele, klätterskor, repbroms och låskarbin i receptionen på IKSU sport. 

För att få hyra broms, säkringspaket och/eller klätterpaket krävs uppvisande av Grönt eller Rött kort. Kortet ska också bäras synligt under vistelsen i klätterhallen. Selen lämnas i en påse tillsammans med karbin och broms och återlämnas på samma sätt.