Kom i gång med klättring

Här hittar du lite information om vad som gäller för dig som barn, ungdom eller vuxen och vill komma i gång med klättring på IKSU!

Barn

Barn mellan 2 och 14 år behöver vuxet sällskap för att få vara i hallen. Du får bouldra och bli säkrad av vuxen på autobelay och topprep. Vi har även barngrupper från 7 år under terminerna som pågår under 10 veckor. 2 starter om året, höst och vår. Under loven arrangerar vi lägerverksamhet.

Ungdom

Från året du fyller 15 får du vistas i hallen utan förälder. Du får ta eget grönt kort för att klättra topprep från 15 år. Vi har ungdomsgrupper från 13 år under terminerna som pågår under 10 veckor där ett grönt kort ingår.

När du går nivå 1, för att starta på nivå 2 behöver du ha tagit ditt gröna kort på en av våra kurser.

Boulder

Alla som är på IKSU får lov att bouldra (klättra på de lägre väggarna utan rep). Använd inomhus skor och kör. Läs gärna igenom säkerhetsreglerna för hallen innan så att klättringen blir säker.

Topprep

Från året du fyller 15 år får du ta topprepskort (grönt kort). Det gör du genom en av våra kurser som du bokar på hemsidan. För att få kortet behöver du också boka en uppklättring för grönt kort. Efter det får du klättra och säkra på våra topprep.

Du behöver inte ha topprepskort för att få klättra så länge den som säkrar har det. Med topprepskortet får du även nyttja våra autobelays (självsäkringssystem). Du får klippa in dina barn i dessa om du själv står på marken. Du får inte klippa in personer som är över 14 år.

Ledklättring

Från året du fyller 15 år får du ta ledkort (rött kort). Det gör du genom en av våra kurser som du bokar på hemsidan. För att få kortet behöver du också boka en uppklättring för rött kort. Efter det får du klättra och säkra på våra ledväggar.

Du tar med dig eget rep vid klättring och du måste ha rött kort både för att klättra och för att säkra.