Tävla

Tävla med IKSU beach

IKSU beach arrangerar tävlingar både i beachhallen på IKSU sport, på skogisbanorna nedanför IKSU sport samt ute på Bettnessand. Tävlingar genomförs året runt men med högre frekvens på sommaren. För att spela rankinggrundande turneringar så behöver du vara medlem i en beachvolleyklubb och skaffa tävlingslicens. De rankinggrundande tävlingarna är uppdelade på tre olika nivåer och de ger olika mycket rankingpoäng.

Hela landets offciella tävlingar finnas i säsongskalendern nedan.

Börja med Open

Det här är turneringformen för dig som inte har spelat så mycket. Till dessa turneringar är det först till kvarn som gäller vid anmälan och inte samlade poäng som på de andra nivåerna.

IKSU beachvolley anordnar tävlingar för licensierade spelare både inomhus och utomhus. Open Svart är en öppen klass, vilket innebär att den som anmäler sig först kommer få vara med och tävla.

Hela landets offciella tävlingar finnas i säsongskalendern.

Bra att veta 

Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley omfattar de fem nivåerna Swedish Beach Tour Master 5* och 4*, Challenger 3* och Open Svart 2*och Open Grön 1*.

Tävlingarna spelas i två klasser, dam och herr. Tävlingarna spelas i gruppspel med tillhörande slutspel enligt cupmodell.
För att delta i tävlingar i behövs licens och medlemskap i en förening.

Utmana med Challenger

Challengernivån är nivån över Svart Open

När du har spelat några Open-turneringar och samlat lite poäng så kan du förhoppningsvis kvalificera dig till Challengers, här är nivån högre och tävlingsskallarna fler.

IKSU beachvolley anordnar tävlingar för licensierade spelare både inomhus och utomhus, främst under perioden maj - augusti. Challenger är nivån mellan Open och Swedish Beach Tour.

Hela landets offciella tävlingar finnas i säsongskalendern:

Bra att veta

Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley omfattar de fem nivåerna Swedish Beach Tour Master 5* och 4*, Challenger 3* och Open Svart 2*och Open Grön 1*.

Tävlingarna spelas i två klasser, dam och herr. Tävlingarna spelas i gruppspel med tillhörande slutspel enligt cupmodell.
För att delta i tävlingar i behövs licens och medlemskap i en förening

Avancera i Swedish Beach Tour

Swedish Beach Tour är den högsta tävlingsnivån vi har i Sverige. Du kan läsa mer om tävlingar, licens och rankingsystem hos Svenska Volleybollförbundet:

SBT Master är svensk volleybolls elittour i beachvolley, där landets bästa spelare gör upp om titlar och ära i hård konkurrens! Varje sommar besöket SBT Master svenska städer samt sommardestinationer.

Beachstegen King and Queen

King/Queen är en möjlighet att på ett enkelt och roligt sätt få chansen att kontinuerligt spela matcher. En av fördelarna är att det byts mellan grupperna och alla får då chansen att klättra i systemet och hela tiden möta nya spelare. 

En King/Queen spelas med fyra spelare i varje grupp, där det spelas tre set till 21 med olika partner för varje set. Spelarna placerar sig 1–4 i gruppen först baserat på antal vunna set följt av bollräkning. För att undvika lika bollräkning spelas det en extra boll efter varje set som slutar med samma resultat som ett tidigare.

Mathias Vessberg har slängt ihop en tjänst för att administrera en beachstege. Den är lite under progress men alla basfunktioner ska nu fungera!
 
Man anmäler sig som enskild spelare och man kan när som helst ta bort sig själv ur tjänsten. Alla som använder tjänsten kan rapportera in resultat ungefär som en vanlig tävling!
 
I nuläget finns det inget krav på när en viss match ska spelas och man kan bara möta personerna direkt ovanför eller nedanför sig även om vi ska lägga till lite funktioner för att kunna möta folk högre upp/längre ned i stegen så småningom.
 
Inloggning till beachstegen
  • Användare: iksu (med små bokstäver)
  • Lösen: den femsiffriga koden som tidigare var till bollkorgarna