Nybörjarkurser vuxna (från 14 år)

Lär dig kampsport, få rolig träning och träffa kompisar

Med oss kan alla, ung som gammal träna Brasiliansk Jiu-jitsu, Sport Ju-jutsu och Judo. Våra sporter har flera gemensamma nämnare och kompletterar varandra. Därför uppmuntrar vi till träning i fler än en sport och vi har ofta sportöverskridande aktiviteter.

 

Börja träna med oss!

Nybörjarkurserna sträcker sig över 10 veckor och lägger grunden för fortsatt träning i våra sporter. Du får träna tekniker, lära dig sporternas regler, fightas, brottas, svettas och skratta. Träningen kännetecknas av kamp, rörelseglädje, effektivitet och trygghet. Som nybörjare tränar du antingen 2 gånger i veckan (en kurs) eller 4 gånger i veckan (båda kurserna). Avgiften är densamma oavsett om du deltar en eller båda kurserna.

Efter fullgjord nybörjarkurs är du välkommen på de ordinarie passen och du får även tillgång till friträningarna samt gratis deltagande på våra träningsläger, Umeå Fight Camp. Som ordinarie medlem tränar du så mycket eller lite du vill.

 

Våra kurser

Om nybörjarkursen i BJJ

Nybörjarkursen i BJJ täcker sportens grundläggande positioner, hur du tar dig till dem samt hur du ”flyr” om din motståndare försätter dig i en dålig situation. I övrigt övas 2-3 avslutningstekniker, så kallade ”submissions” från varje position. Teknikerna övas för att du skall kunna använda dem i sparringsituationer. Teknikerna lärs ut på ett pedagogiskt sätt där utövarna stegvis får gå igenom hur dessa utförs på ett sätt som är säkert och effektivt, samt passar för utövaren.

•  Tider: Tisdag 19:45–21:00 & söndag 18:30-19:45
•  Huvudinstruktörer: Matilda Frycklund Dahlgren, Mikael Wikström

 

Om nybörjarkursen i Sport ju-jutsu & judo

Under kursen får du lära dig grunderna i Judo och Sport Ju-jutsu så att du efter kursen kan delta på våra ordinarie pass. Fotarbete, greppning, kast och fallteknik är basen i judon och för Sport Ju-jutsun tillkommer stående fighting med slag och sparktekniker (endast mycket lätt kontakt mot huvudet). I markkampen lär vi ut tekniker för kontroll av matchen och för att tvinga motståndare att ge upp. Nivån anpassar du enkelt efter din egen förmåga och tillsammans hjälps vi åt att bygga upp din koordination, snabbhet  och styrka.

  • Tider: Måndag & onsdag 20:00-21:15
  • Huvudinstruktörer: Sofie Björklund, Emil Petersson

 

Datum för kursstart och provträning

Kursstart våren 2024 är vecka 6. 
- Sport Ju-jutsu- och judo-kursen startar på måndag 5 februari
- BJJ-kursen startar på tisdag 6 februari

Under de tre första veckorna välkomnar vi nya till gruppen förutsatt att det finns lediga platser.

Kurserna har begränsat deltagarantal och först till kvarn gäller. Ingen föranmälan krävs utan det är bara att dyka upp och prova träningen. Du kan prova upp till två pass per kurs utan kostnad. Efter registrering som görs i samband med ett träningspass är du garanterad en plats på kursen.

Våra instruktörer släpper in via grindarna från ca 15 minuter innan passets start.

Bra att veta

Träningskläder

När du provar träningen fungerar t-shirt och träningsoverallsbyxor bra. Sedan skaffar du en gi (dräkt). Vanligtvis gör vi en gemensam gibeställning tillsammans i början av terminen.

 

Avgifter, medlemskap och registrering

Avgiften för nybörjarkurserna är 900 kr. Då ingår träning på de ordinarie passen under återstående del av terminen. Medlemskap i föreningen tillkommer med 200 kr/år.

Inget IKSU-kort behövs utan avgiften är helt fristående. Du betalar samma pris oavsett om du deltar i ena eller båda nybörjarkurserna.

Medlemskapet i kampsportsektionen förlängs per automatik om ingen avregistrering gjorts innan datumet för nästa terminsstart.

Registrering görs på plats.

 

Kontakt

Har du frågor, tveka inte att höra av dig till vår kanslist. Kontaktuppgifter hittar du här.

 

Ta med en kompis

Bjud gärna med dig kompisar via vårt facebook-event som du hittar via länken nedan.