Special needs-kampsport

Rörelse är för alla!

Hos oss får du som har behov av ökat stöd en unik mötesplats med rolig och utvecklande träning. 

Om Special needs-kampsport för barn 7-13 år

I special needs-gruppen för barn tränar barn i åldrarna 7-13 år med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, utifrån sina förutsättningar och individuella mål. Med vår träning vill vi väcka rörelseglädje hos barnen och de får träna på motorik, balans, styrka och grundläggande kampsportsövningar. De som tränar flitigt belönas med nya grader/bälten.

Vi vill erbjuda kampsportsträning som passar alla och som utgår från varje utövares unika förutsättningar. Har du frågor så kontakta oss gärna.

Om Special needs-kampsport för ungdom/vuxen från 14 år

I special needs-gruppen för ungdomar och vuxna tränar du som är 14 år och äldre som har ökat behov av stöd eller hjälp för att kunna träna och röra på dig. Ditt ökade behov kan bero på till exempel en nedsättning av fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsförmåga. 

  • Du tränar utifrån dina egna förutsättningar och individuella mål.
  • Vi vill att det ska vara roligt att träna kampsport och röra på sig. 
  • På träningarna övar vi styrka, kondition, motorik och grundläggande kampsport.
  • De som tränar flitigt belönas med nya grader/bälten.

Vårdnadshavare, syskon och ledsagare
I början får får gärna vårdnadshavare, syskon, ledsagare eller annan vara med på mattan och träna om det gör att barnet känner sig tryggare. Målet är dock att barnet ska kunna och vilja träna tillsammans med de andra barnen.

Våra instruktörer
• Matilda Frycklund Dahlgren har tränat kampsport sedan 1999, har vunnit SM i BJJ och i Jujutsu. Hon arbetar som ungdomsansvarig i sektionen och som idrottslärare i särskolan.

• Mahmoud Alturk har tränat kampsport sedan (2016) och är en av våra flitigaste barn- och ungdomsinstruktörer. Till vardags jobbar han som vårdlärare/sjuksköterska. 

Har du frågor så kontakta oss gärna.

Terminsplan, tränares kontaktuppgifter m.m.

På denna sida samlar vi viktig information till vårdnadshavare för barnen i grupperna kampsportslek, lågstadiet, mellan-/högstadiet och Special needs-kampsport.