Special needs-kampsport (7–14 år)

Rörelse är för alla! Med oss får barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar en unik mötesplats med rolig och utvecklande träning.

Om Special needs-kampsport
I special needs-gruppen tränar barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar utifrån sina egna förutsättningar och individuella mål. Med vår träning vill vi väcka rörelseglädjen hos barnen och de får träna på motorik, balans, styrka och grundläggande kampsportsövningar. De som tränar flitigt belönas med nya grader/bälten.

Vi vill erbjuda kampsportsträning som passar alla och som utgår från varje utövares unika förutsättningar. Har du frågor så kontakta oss gärna.

Se inslaget om vår Special needs-träning som TV4 gjorde hösten 2017

 

Vårdnadshavare, syskon och ledsagare
I början får får gärna vårdnadshavare, syskon, ledsagare eller annan vara med på mattan och träna om det gör att barnet känner sig tryggare. Målet är dock att barnet ska kunna och vilja träna tillsammans med de andra barnen.

 

Våra instruktörer
• Matilda Frycklund har tränat kampsport sedan 1999, har vunnit SM i BJJ och i Jujutsu. Hon arbetar som ungdomsansvarig i sektionen och som idrottslärare i särskolan.

• Arvid Alm har tränat sport ju-jutsu hos oss sedan 2005. Han har vunnit 4 SM-medaljer i ju-jutsu. Till vardags arbetar han som bonde och biolog.

 

Börja träna
Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig när vi har en plats ledig.

Till intresseanmälan för special needs-kampsport

 

 

Kostnader, registrering och betalning
• Terminsavgift: 850 kr (gratisalternativ finns för den som inte har råd)
• Medlemskap i föreningen: 100 kr/år
• Startpaket: 700 kr

Alla ska kunna delta! Vi strävar efter att erbjuda gratisalternativ för alla våra barn/ungdomsaktiviteter.

Startpaketet innehåller bl.a. träningsdräkt (gi), t-shirt och mössa. Om man redan har en gi kan man välja ett startpaket till ett reducerat pris. Startpaketet är obligatoriskt eftersom att vi ser det som viktigt för lagkänslan. För den som inte har råd finns dock gratisalternativ.

Betalning sker via faktura som skickas hem efter registreringen som görs på plats.

Våra regler för registrering och betalning kan du läsa här.

 

 

Klädsel
Mjukisbyxor och t-shirt är bra klädsel i början. När man vill skaffar man sedan en gi (kampsportsdräkt). Vi tränar barfota.

 

Träningstid, datum och samling

Vi startar Special needs-kampsport under vecka 37.

Träningstider och datum hittar du hittar du här. Innan träningen samlas vi vid receptionen på IKSU sport, ombytta och klara. 5 minuter innan träningen startar går vi tillsammans till kamphallen (Moskva).

 

Terminsplanering och praktisk info
Terminsplan, kontaktuppgifter till ledare och praktisk info för barn/ungdom

 

SMS vid frånvaro
Vi vill lära barnen och ungdomarna goda träningsvanor, d.v.s. att man tränar regelbundet. Ska man vara frånvarande från något pass så meddelas det därför till Matilda via SMS.

 

 

 

Kontakt

Har du frågor om vår Special needs-kampsport får du gärna kontakta Matilda Frycklund (073-2708039, info@iksukampsport.se).

För övriga frågor kontakta vår verksamhetsansvarige Karl Dahlgren (0735-705715).

 

 

Träningsgrupper
• Kampsportslek för barn 5-6 år
• Träning för barn och ungdomar (7-14 år)
• Special needs-kampsport (7-14 år)
• Nybörjarträning för vuxna (från 15 år)
• Ordinarie träning för vuxna och juniorer (från 15 år)