Om sektionen

IKSU kampsport är en ideell sektion i idrottsföreningen IKSU. Vi bedriver träning för alla äldre än 5 år inom idrotterna Brasiliansk Jiu-jitsu, Sport Ju-jutsu och Judo. Därtill har vi även träning i Submission wrestling. Våra sporter har flera gemensamma nämnare och kompletterar varandra. Därför uppmuntrar vi till träning i fler än en sport och vi har ofta sportöverskridande aktiviteter.

Våra instruktörer

Vi har många rutinerade instruktörer med landslagserfarenhet. Med hjälp av instruktörs- och tävlingserfarenhet balanserar de passen för att få dig att lyckas och ha kul på mattan. Nedan presterar vi några av våra mest meriterade instruktörer.

Johan Ericsson (Judo) har lång erfarenhet av att instruera barn, ungdomar och vuxna. Johan har även gått på judogymnasiet och tävlat mycket. Bland hans meriter kan nämnas guld på ungdoms-SM samt pallplatser på senior-SM. Johan utbildar även andra instruktörer inom Svenska Judoförbundet.
Grad: Judo: Svart bälte, 2 dan

Matilda Frycklund (BJJ & SW) har tränat kampsport sedan hon var 9 år. Antalet kampsporter som hon tävlat i går knappt att räkna på fingrarna. Idag ligger fokuset på BJJ och SW även om hon tränar alla våra sporter. Bland hennes främsta meriter hittar vi ett SM-guld i BJJ 2012 och ett SM-guld i Jujutsu Fighting från 2016.
Grad: Svart bälte i BJJ, svart bälte i kamp ju-jutsu och grönt bälte i judo

Anton Åberg (BJJ & SW), vår flitigaste grappler på herrsidan har de senaste åren presenterat sig på tävlingsscenen med bl.a. ett silver på SM i BJJ 2014 och ett silver på SM i Submission wrestling 2014.
Grad: Svart bälte i BJJ

Karl Dahlgren (Sport ju-jutsu) har tränat kampsport sedan 12 års ålder. Han har varit med i landslaget i jujutsu och tävlat runt om i världen. Bland Karls meriter hittar vi bland annat SM-guld i jujutsu 2012-2017, SM-guld i karate 2011, och utmärkelserna Årets Idrottsutövare i Umeå kommun 2014, samt Årets Elitidrottstudent 2015.
Grad: Svart bälte, 2 dan i Sport Ju-jutsu, brunt bälte i judo och lila bälte i BJJ

Umeå Fight Camp

Vi arrangerar regelbundet träningsläger under namnet Umeå Fight Camp. Lägren är inriktade på våra sporter BJJ, SJJ och Judo. På lägren ges du chansen att träna för erkänt duktiga instruktörer, samt träna med kampsportare från andra klubbar. Som medlem i IKSU kampsport deltar du gratis eller till ett rabatterat pris. Mer info hittar du här. OBS! Fullgjord nybörjarkurs krävs för deltagande.

 

Börja träna med oss!

Nybörjarkurserna sträcker sig över 10 veckor och lägger grunden för fortsatt träning inom våra idrotter. Du får träna tekniker, lära dig sporternas regler, fightas, brottas, svettas och skratta. Träningen kännetecknas av kamp, rörelseglädje, effektivitet och trygghet. Som nybörjare tränar du antingen 2 gånger i veckan (en kurs) eller 4 gånger i veckan (båda kurserna). Avgiften är densamma oavsett om du deltar ena eller båda kurserna.

Efter fullgjord nybörjarkurs är du välkommen på de ordinarie passen och du får även tillgång till friträningarna samt gratis deltagande på våra träningsläger, Umeå Fight Camp. Som ordinarie medlem tränar du så mycket eller lite du vill.

 

Mer om nybörjarkursen i Sport ju-jutsu & judo: 
Under kursen får du lära dig grunderna i Judo och Sport Ju-jutsu så att du efter kursen kan delta på våra ordinarie pass. Fotarbete, greppning, kast och fallteknik är basen i judon och för Sport Ju-jutsun tillkommer stående fighting med slag och sparktekniker (endast mycket lätt kontakt mot huvudet). I markkampen lär vi ut tekniker för kontroll av matchen och för att tvinga motståndare att ge upp. Nivån anpassar du enkelt efter din egen förmåga och tillsammans hjälps vi åt att bygga upp din koordination, snabbhet  och styrka.

•  Tider: Måndag 20:00–21:00 & onsdag 19:45–21:00
•  Instruktörer: Lily, Sofie
•  Kontakt: Karl Dahlgren, 073-570 57 15

 

Mer om nybörjarkursen i BJJ:
Nybörjarkursen i BJJ täcker sportens grundläggande positioner, hur du tar dig till dem samt hur du ”flyr” om din motståndare försätter dig i en dålig situation. I övrigt övas 2-3 avslutningstekniker, så kallade ”submissions” från varje position. Teknikerna övas för att du skall kunna använda dem i sparringsituationer. Teknikerna lärs ut på ett pedagogiskt sätt där utövarna stegvis får gå igenom hur dessa utförs på ett sätt som är säkert och effektivt, samt passar för utövaren.

•  Tider: Tisdag 19:45–21:00 & torsdag 19:45–21:00
•  Instruktörer: Löpande schema
•  Kontakt: Maria Nordberg, 070-200 54 26

 

Datum för kursstart och provträning
Kursstart är vecka 38 och under de två första veckorna välkomnar vi nya till gruppen. Du behöver inte anmäla dig utan det är bara att dyka upp och du får självklart provträna utan kostnad. Vi släpper in genom spärrarna från ca 15 min innan passets start.

Träningskläder
När du provtränar fungerar t-shirt och träningsoverallsbyxor bra. Sedan skaffar du en gi (dräkt). Vanligtvis gör vi en dräktbeställning tillsammans i början av terminen.

Avgifter
Avgiften för nybörjarkurserna är 650 kr. Inget IKSU-kort behövs utan avgiften är helt fristående.
OBS! Du betalar samma pris oavsett om du deltar i ena eller båda nybörjarkurserna.
Mer info om registrering och aktuella avgifter

Bra länkar:
• Schema
 

Träningsgrupper
• Kampsportslek för barn 5-6 år
• Träning för barn och ungdomar (7-14 år)
• Special needs-kampsport (7-14 år)
• Nybörjarträning för vuxna (från 15 år)
• Ordinarie träning för vuxna och juniorer (från 15 år)