Lär dig kampsport, få rolig träning och träffa kompisar!

 

------------------------------

Bjud in dina vänner via Facebook-eventet 🙂

------------------------------

 

 

Om sektionen
IKSU kampsport är en ideell sektion i idrottsföreningen IKSU. Med oss kan alla, ung som gammal träna våra huvud-idrotter Brasiliansk Jiu-jitsu, Sport Ju-jutsu och Judo. Vi Vi har även träning i karate som komplement. Våra sporter har flera gemensamma nämnare och kompletterar varandra. Därför uppmuntrar vi till träning i fler än en sport och vi har ofta sportöverskridande aktiviteter.

 

 

 

Umeå Fight Camp

Vi arrangerar regelbundet träningsläger under namnet Umeå Fight Camp. Lägren är inriktade på våra sporter BJJ, SJJ och Judo. På lägren ges du chansen att träna för erkänt duktiga instruktörer och träffa och träna med kampsportare från andra klubbar. Som medlem i IKSU kampsport deltar du gratis eller till ett rabatterat pris. Mer info hittar du här. OBS! Fullgjord nybörjarkurs krävs för deltagande.

 

Börja träna med oss!

Nybörjarkurserna sträcker sig över 10 veckor och lägger grunden för fortsatt träning i våra sporter. Du får träna tekniker, lära dig sporternas regler, fightas, brottas, svettas och skratta. Träningen kännetecknas av kamp, rörelseglädje, effektivitet och trygghet. Som nybörjare tränar du antingen 2 gånger i veckan (en kurs) eller 4 gånger i veckan (båda kurserna). Avgiften är densamma oavsett om du deltar en eller båda kurserna.

Efter fullgjord nybörjarkurs är du välkommen på de ordinarie passen och du får även tillgång till friträningarna samt gratis deltagande på våra träningsläger, Umeå Fight Camp. Som ordinarie medlem tränar du så mycket eller lite du vill.

Kurserna har begränsat deltagarantal. Först till kvarn gäller. Efter registrering som görs i samband med träningspasset är du garanterad en plats på kursen.

 

Om nybörjarkursen i BJJ
Nybörjarkursen i BJJ täcker sportens grundläggande positioner, hur du tar dig till dem samt hur du ”flyr” om din motståndare försätter dig i en dålig situation. I övrigt övas 2-3 avslutningstekniker, så kallade ”submissions” från varje position. Teknikerna övas för att du skall kunna använda dem i sparringsituationer. Teknikerna lärs ut på ett pedagogiskt sätt där utövarna stegvis får gå igenom hur dessa utförs på ett sätt som är säkert och effektivt, samt passar för utövaren.

•  Tider: Tisdag 19:45–21:00 & söndag 18:30-19:45
•  Huvudinstruktörer: Maria Nordberg, Anton Åberg

 

 

Om nybörjarkursen i Sport ju-jutsu & judo
Under kursen får du lära dig grunderna i Judo och Sport Ju-jutsu så att du efter kursen kan delta på våra ordinarie pass. Fotarbete, greppning, kast och fallteknik är basen i judon och för Sport Ju-jutsun tillkommer stående fighting med slag och sparktekniker (endast mycket lätt kontakt mot huvudet). I markkampen lär vi ut tekniker för kontroll av matchen och för att tvinga motståndare att ge upp. Nivån anpassar du enkelt efter din egen förmåga och tillsammans hjälps vi åt att bygga upp din koordination, snabbhet  och styrka.

  • Tider: Måndag & onsdag 20:00-21:15
  • Huvudinstruktörer: Sofie Björklund, Emil Petersson

 

 

–––––––––––––––––––––

Datum för kursstart och provträning

Kursstart hösten 2023 är vecka 38 och under de tre första veckorna välkomnar vi nya till gruppen förutsatt att det finns lediga platser.

Kurserna har begränsat deltagarantal och först till kvarn gäller. Ingen föranmälan krävs utan det är bara att dyka upp och prova träningen utan kostnad. Efter registrering som görs i samband med träningspasset är du garanterad en plats på kursen.

Våra instruktörer släpper in via grindarna från ca 15 minuter innan passets start.

–––––––––––––––––––––

 

Träningskläder
När du provar träningen fungerar t-shirt och träningsoverallsbyxor bra. Sedan skaffar du en gi (dräkt). Vanligtvis gör vi en gemensam gibeställning tillsammans i början av terminen.

Avgifter, medlemskap och registrering
Avgiften för nybörjarkurserna är 900 kr. Då ingår träning på de ordinarie passen resten av terminen efter kursens slut. Medlemskap i föreningen tillkommer med 100 kr/år.

Inget IKSU-kort behövs utan avgiften är helt fristående. Du betalar samma pris oavsett om du deltar i ena eller båda nybörjarkurserna.

Medlemskapet i kampsportsektionen förlängs per automatik om ingen avregistrering gjorts innan datumet för nästa terminsstart.

Registrering görs på plats och du kan läsa mer om registrering och aktuella avgifter här.

 

 

Ta med en kompis

Ta gärna med en kompis eller två! Här kan du bjuda in dem via vårt Facebook-event.

 

Kontakt
Har du frågor, tveka inte att höra av dig till vår kanslist. Kontaktuppgifter hittar du på www.iksu.se/kampsport

 

Bra länkar
• Schema
www.sportjujutsu.com
Svenska Brasiliansk Jiu-jitsuförbundet
Svenska Judoförbundets hemsida

 

Träningsgrupper
• Kampsportslek för barn 5-6 år
Träning för barn och ungdomar (7-14 år)
Special needs-kampsport barn, ungdomar och vuxna
• Nybörjarträning för vuxna (från 14 år)
Ordinarie träning för vuxna och juniorer (från 14 år)